78147

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)



Jméno: E-mail:
Téma:
Příspěvek:
Jmeno sladkeho produktu vcelHeslo: Opište červené slovo pozpátku do kolonky.

U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.

Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma". V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...", která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku. Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)


Zběžné zobrazení

Archiv Včelařské konference


Gustimilián Pazderka (e-mailem) --- 26. 2. 2006
Re:Tak co s tim?


Na té stánce http://www.beekeeping.com/spmf/adulteration_1.htm

je tam také popsáno jasným způsobem jak se pozná bezpečně včelí med smíchaný s roztokem sirupů, které nejsou půvem z nektárií rostlin.

Bohužel ale musím konstatovat, že ikdyž jsou vystaveny desítky akreditací na chemický rozbor potravin laboratořím po celé ČR, není zřejmě ani jedna schopna provádět analýzu na C4 a C3 cukry a tak udělat čáru mezi medy pravými a medy, které obsahují nadnormativní obsah cukrů s původem jiným, než z nektárií - květů rostlin.

(odkaz na laboratoře)
http://www.cai.cz/www/cia/np.nsf/key/seznamy_akreditovanych_subjektu?Open

To je nejsmutnější na celé politické mašinérii našeho včelařstvív ČR, že se nedokáže taková základní věc, jako úprava norem medu a posléze určení, zda med určený pro spotřebitele je či není nadlimitně porušen sirupy.

A ještě smutnější je fakt, že se o rozdílu mezi C4 a C3 metabolickém prvku v cukrech ví už docela dost dlouho.

_gp_
http://vindex.ic.cz

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 15006


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

   
Karel (194.228.130.39) --- 26. 2. 2006
Re: Tak co s tim?

GP:
Na té stánce http://www.beekeeping.com/spmf/adulteration_1.htm

je tam také popsáno jasným způsobem jak se pozná bezpečně včelí med smíchaný s roztokem sirupů, které nejsou půvem z nektárií rostlin.

.......
Nejsem chemik ani angličtinář, těžko se k tomu fundované vyjádřit.
Já bych to ale řekl z druhé strany. Podle toho, co jsme z toho pochopil, tak o většině medu v obchodní síti nelze momentálně s jistotou tvrdit, že prošel "náročnými" a 100% testy.

No a protože s medem neobchoduji, prodávám přímo, tak mě se zdá toto tvrzení pro mě výhodné. Z marketingového hlediska.
Heslo: "Jedinou jistotu snad máte, když uvidíte včelaře, včely a medomet. Nakupujte s jistotou med od tuzemského včelaře!"
Takže teď jde jen o to, co je na tom "papíře" opravdu napsáno, a jak to intepretovat. Chtělo by to někoho s písmenky před a za jménem, aby tomu dal štempl oficiálnosti.

Karel

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 15009


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu